Palvelemme:

Ma-To     10 - 16

Pe            10-18

La            9 - 13

 

 

Itsepalvelupiste

avoinna joka päivä

klo 20 saakka.

 

Vanha valtatie 89

80230 Joensuu
p.0500-158 742

013-311685

Perhoskämmekkä-Kukkien aatelinen

phalaenopsis, perhoskämmekkä, perhosorkidea, orkideaPerhoskämmekkä on orkideoista helppohoitoisin ja siksi suosituin. Perhoskämmekkä viihtyy huoneenlämmössä ja vähässä valossa sekä kuivassa huoneilmassa.
Luonnossa perhoskämmekkä on sademetsissä kasvava epifyytti eli se kasvaa puunrunkojen koloissa ja puiden oksilla. Perhoskämmekkä ottaa luonnossa tarvitsemansa veden ilmankosteudesta ilmajuurillaan.


Hoito-ohjeet

Perhoskämmekkää kastellaan viikon parin välein upottamalla ruukku noin puoleksi tunniksi veteen. Kastelun jälkeen pidä huoli ettei lautaselle tai suojaruukkuun jää seisomaan vettä. Kasvin lehtiä voit sumuttaa säännöllisesti. Orkideaa lannoitetaan maalis-syyskuun aikana säännöllisesti. Orkideoille on oma kasviravinne, joka on hyvin laimea. Lannoitukseen voit käyttää myös tavallisille kasveille tarkoitettuja kasviravinteita, mutta laimenna silloin 2-3 kertaisesti, jottei liuoksesta tule liian vahvaa.

Kukinnan jälkeen jätä kukkavanat paikoilleen niin kauaksi aikaa kun ne ovat vihreä ja kasvussa. Kukkavanoista voi kasvaa uusia haaroja, jotaka kukkivat tai kukkavanoihin voi kasvaa uusia poikasia, jotka voit sitten laittaa kasvamaan.
Kasvualustana orkideoilla on orkideamulta, jossa on mm puunkuorta ja sammalta. Orkideamulta on hyvin karkeaa ja ilmavaa. Orkidea ei tarvitse kookasta ruukkua, riittää kunhan juuret mahtuvat sisään ja kasvi pysyy pystyssä, ilmajuuret saavat olla ruukun ulkopuolella.

Perhoskämmekät ovat arkoja kylmyydelle, joten niitä ei kannata etenkään talviaikaan sijoittaa avattavan ikkunan lähelle. Kypsyvistä hedelmistä, esim omenoista, erittyy etyleeniä, joka vanhentaa orkidean kukinnan nopeasti, joten älä sijoita hedelmävatia samalle pöydälle orkidean kanssa.